Op VUblogs doen VU-studenten verslag van hun ervaringen met het studentenleven. Zo is er een vast panel verslaggevers en zijn er eenmalige bijdragen. De bloggers vertellen je uit eerste hand wat hen zoal bezighoudt in het dagelijkse leven als VU-student.

Direct naar de blogs!

Het blogpanel

Het vaste blogpanel bestaat uit de volgende studenten:

  • Jennifer vertrekt per 1 januari naar het ijzige Spitsbergen, gelegen boven de noordpoolcirkel. Ze rapporteert vanuit het hoge noorden over haar ontmoetingen met ijsberen, zeehonden en poolvossen.
  • Martijn doet als phd-student onderzoek naar datgene wat mensen in conflictgebieden doen om hun eigen veiligheid te verbeteren. Hij reist hiertoe af naar de Gazastrook om aan den lijve te ondervinden hoe mensen omgaan met het begrip 'veiligheid'.
  • Thijs studeert neurowetenschappen en zit nu voor zijn laatste stage samen met zijn vriendin in Oxford. Het was even zoeken, maar nu hebben ze een mooie kamer in een gezellig studentenhuis en genieten ze volop van de zon in het University Park. De komende maanden zal Thijs verslag doen van al zijn ervaringen aan de oudste universiteit van Engeland.
  • Charlotte volgt de master Communicatiewetenschap, maar grijpt ondertussen alle mogelijke uitvluchten aan om maar niet aan haar scriptie te hoeven werken. Haar blogs geven ons dan ook een kijkje in haar chaotische, Amsterdamse studentenleven met alle problemen, ergernissen en frustraties, maar zeker ook alle leuke borrels, gezellige etentjes en foute feestjes die daar bij horen.
  • Lianne is derdejaars student Nederlandse Taal en Cultuur en houdt ons op de hoogte van de schrijver op locatie Marcel Möring.
  • Chris vaart in een week tijd van Rotterdam, via België en Engeland naar Amsterdam voor de studentenzeilrace 'the race of the classics'. Lees hier over zijn avonturen.

Naast onze trouwe bloggers hebben we ook regelmatig internationale studenten die o.a. hun kijk op de Nederlandse cultuur met ons delen:

  • Yannic is a first year foreign IBA student who has been living in Amsterdam since the end of August, 2008. While working alongside his studies he is enjoying the 'Amsterdamse' multi-cultural lifestyle, in which he blends in perfectly.
  • Fariha comes from Hamburg, Germany. She is in her third year International Business Administration and in the upcomming year she will post some interesting blogs on life at the VU, her personal interest, the student parliament and so on. There will be some tips and tricks on how to survive the life as a student. Feel free to give comments on her blogs.

        Direct naar de blogs!

Ook iets te melden?

Naast deze vaste bloggers, hebben nu ook alle andere studenten van de VU de mogelijkheid voor de VU-website te bloggen. Heb jij vastgezeten in de lift, ben je verdwaald in de ondergrondse gangen, werd je spontaan getrakteerd op een kopje koffie, of heb je voor de zoveelste keer je college gemist omdat je bent weggewaaid voor de VU? Kortom: heb jij een spannend, grappig of raar avontuur op de VU beleefd? Dan zijn we op zoek naar jou! De VUblogs website staat vanaf nu namelijk ook open voor gastbloggers: studenten die eenmalig een bijdrage leveren met hun VU-verhaal.

Jouw verhaal op de VUblog website? Stuur je blog naar … redactievusite@dienst.vu.nl

Standplaats Wereld

Antropologen zijn geïnteresseerd in samenlevingen en culturen in het hier en nu. Ze proberen menselijke samenlevingen overal in de wereld te begrijpen vanuit het gezichtspunt van mensen zelf, maar ook vanuit het vergelijkende perspectief dat de wijde antropologische blik biedt. Antropologen combineren dus het unieke met het universele, het gezichtspunt van de mens met dat van de globale wereld.

De weblog van Standplaats Wereld is een uitnodiging mee te komen naar deze antropologische thuisbasis.